zomermarkt Frederiksoord 2010

Het 10 Jarig jubileum van de kolonie zomermarkt in Frederiksoord op 1 Augustus 2010.

Omdat de zomermarkt in een prachtig complex van tuinen uit de Nederlandse kolonietijd is heeft CnC er alles aan gedaan om de koloniale stoomlocomotief ” Nickey & Frank 2.” op dit feest in gebruik te nemen. Zij was ook het paradepaardje van CnC tijdens dit jubileumfeest. Omdat de echte  Nickey & Frank S. in Duitsland nog steeds echt rond rijd hebben wij die van CnC maar de  ” Nickey & Frank 2 ” genoemd om verwarring te voorkomen.

De allereerste rit met de ” Nickey & Frank S nr. 2 ” was gelijk ook de proefrit, in de werkplaats was dat niet mogelijk. De bouwer ging dus die rit zelf maken, het publiek had niet verwacht dat er op het spoorlijntje ook echte treinen zouden gaan rijden.

Het enkelspoor station nr. 1 lag centraal voor de kramen op het picknickveld, met twee perronsporen naast dit station was dit dus ook de hele dag een grote publiekstrekker. De hele familieschare van kennisen moest komen rijden want we hadden het zowaar heel druk.

Omdat we vanwege de drukte met 3 complete treinen reden en we maar een enkelspoor hadden was het op dat stuk zeer druk met treinen, zo ongeveer elke 5-8 minuten een trein. Het spoor liep van tuin naar tuin tussen de kramen en het publiek door wat veel bekijks gaf.

Op de grote overweg direct over het hoofdtoegangspad was constant zeer druk van kijkers. Ook hier was duidelijk te zien dat zowel groot als klein mee ging bij CnC op de trein. Ook de bouwer zelf reed zeer regelmatig zelf op de treinen.

Machiniste Mandy rijd een volle treinen het veld naast de doolhof op, een lang recht stuk waarbij we voor de rolators en rolstoelen vier extra overwegen hadden geplaatst. We reden hier op 3 meter voor de kramen langs tussen het publiek.

Op station 2 op de speelweide wisselden de machinisten van plaats, ook machiniste Daphne die normaal op de Bayerische stoomloc rijd ging nu met de grote diesel op pad. Ook hier hield ze alle opstappers nauwkeurig in de gaten bij op en afstappen. De 03 van de DB op de voorgrond stond hier even af te koelen.

Hier hadden we ook voor het eerst een eigen kraam, Marja en Jack stonden de mensen met vragen te woord, en vele verschillende folders en posters met informaie.

Deze jonge dame had wel een heel bijzondere manier gevonden om net als wij terug te zien op een heel gezellig en uitermate geslaagde dag in de tuinen van de koloniehof op de 10e zomermarkt aan de Koningin Wilhelminastraat 87 te Frederiksoord (Drente)