Slowlands Boxtel 2016

Op 2, 3 en 4 september 2016 was voor de tweede maal het Slowlands Festival, dat gehouden werd op de spoorzone achter station Boxtel. CnC minitreinen was hier het hele festival bij aanwezig op speciaal verzoek van Rense, de zoon van de organisator, die ook het gehele festival in speciaal pak bij de minitreinen zowel als conducteur maar ook als machinist zijn bijdrage leverde.

Ondanks slechte weersvoorspellingen waren de weergoden het festival het gehele weekend zeer goed gezind. Niet een druppel regen viel er en hadden de vele bezoekers een zeer goed festival.

Machinist / conducteur / organisator  Rense had het er het hele weekend maar wat druk mee. Maar hij bleef van begin tot einde netjes in zijn (speciale) pak rijden en Rij-penningen inzamelen.

Door de vorm van het terrein en de scherpte van de bochten konden de twee grote stoomloks slechts zonder wagens en in solo enige malen als demo treinen rijden.

Ook de volwassen festival gangers wilden ruimschoots met de CnC minitreinen een ritje maken. Gerlof nam die ritten voor rekening die in uitermate goede sfeer gereden werden. Hierdoor was het gehele festival ook voor de minitreinen een groot succes.