Marrum 2013

Vanaf zondag 19 Mei 2013, 1e Pinksterdag, rijden de minitreinen op station MARRUM WESTERNIJKERK.

We rijden minstens tot na de zomervakantie op het grasveld aan het perron van station MARRUM-WESTERNIJKERK. Dit station ligt aan de N 357 tussen Stiens en Holwerd net voorbij het dorp MARRUM. Parkeren kan makkelijk op de parallelweg direct achter de SIK 320, die weer zeer goed te zien is vanuit de auto, die zeer opvallend voor het perron staat en van kilometers al te zien is.

Duidelijk aanwezig is onze SIK lokomotor 320 direct voor het station. Meestal staat in de weekeind ook de motor bij en staan dan ook rijlichten en zwaailicht bij.

Vertrekpunt van de minitreinen is aan de ACHTERZIJDE van het station MARRUM, dus even omlopen over het perron, wel over de overweg graag, we geven natuurlijk het goede voorbeeld.

Een enkele rit kost slechts € 1,-  een 10 rittenkaart slechts € 5,- 

We rijden dan eerst naar de remise waar ook de grote en werkende kolenkraan staat. Naast de remise stoppen we aan het perron om dan weer vooruit te gaan maar dan wisselen we naar het spoor wat naar de voorkant van het grote station MARRUM gaat.

Aan de voorkant van het grote station MARRUM staat ook de grote SIK 320, als de motor draaid zal de machinist vaak wel even groeten met de grote luchtfluit die op de schoorsteen zit.

Zodra we weer vertrokken zijn wisselen we weer naar het laatste doodlopende spoor, hier komt nog een 2e remise te staan. We moeten nu ook hier heen want vaak komt er een tweede trein die met ons moet verwisselen van plaats, wat altijd leuk is.

Hier zijn we ook op de helft van de rit. Nu gaan we alles nog eens meemaken, alleen andersom en komen we vanzelf weer achter het grote station MARRUM uit.

Achter het station staat op het 2e spoor ook de kleine SIK 320, hier mag je zelf deze SIK besturen met wel 2 wagonnen achter de SIK. Je rijd dan heen en weer naar de grote remise, let je wel op dat er andere treinen kunnen komen?

Dat de minitreinen inmiddels bezocht worden door elke leeftijd blijkt wel uit het meerijden van “oma” van 82 (meest linkse wagon achterin) en haar kleinkind van net 9 maanden (wagon met remmershuisje).

Inmiddels is het spoor van de minitreinen aan de perronzijde verlengt zodat er nu drie treinen tegelijk aan het perron kunnen staan. Omdat dit zeer inslaat bij publiek gaan we nu ook aan de rechterzijde van het station een zig/zag proberen te maken zodat we dan helemaal heen en weer kunnen zig-zachen rondom het station.