Kameleondorp Terherne 2007

2e seizoen bij het kameleondorp Terherne, 9 juli tot 8 september 2007;

Tijdens het 2e seizoen bij het Kameleondorp begond de baan 2 sporig en diagonaal in de picknick tuin van de Kameleonboerderij vanuit een nieuw dubbelsporige remise-stations gebouw. Na samenvoegen naar 1 spoor en een exta buitenspoor aansluiting liep de baan deze maal LANGS de heg van de sceelerbaan buitenom, en had hier een totale baanlengte van meer als 270 meter. Op het eind van de baan was weer een wissel met een 15 meter lang 2e wachtspoor.

Het 2 sporige Remise -station geeft ruime opslagmogelijkheid voor de 4  locomotieven en 8 kolenwagens die voor de treinen beschikbaar stonden. In het verleden stonden vaders vaak watertandend te wachten tot de kinderen met de treinen terugkwamen, nu hadden we 2 extra electrische stoomlocomotieven waarmee zijzelf dan een stukje konden rijden. Zij gingen dan “even”  een wagon vanuit het zijspoor op het hoofdspoor rangeren of wegbrengen.

Direct na de grote overwegboom op het kameleonterrein lag een extra nevenspoor, daarop konden losse wagonnen “even worden geparkeerd”, een fijne bezigheid voor wachtende vaders.   Na de wisselstraat was direct een 3 meter brede overweg, door de TD van het kameleondorp netjes voorzien van de nodige overwegborden enkelsporig anno 1950.

Direct links aan deze overweg is ook de foto gemaakt die tegenwoordig het logo is van CnC minitreinen, met op de NS 3600 stoomlok de bouwer van alles zelf dhr, G.Cnossen. Deze foto, echter zonder achtergrond wordt tegenwoordig ook op al onze reklameborden en hyves gebruikt.

Soms hebben we ook gastmachinisten. Hier rijden vader en zoon (beide zeer grote liefhebbers en bezitters van 7,5 inch treinen) een dagje op de grootste diesel met daarachter 5 kolenwagens vol met grote en kleine kinderen vanaf de overweg langs het fietspad richtig de sceelerbaan. Ook dat is vaak mogelijk met de treinen van CnC minitreinen.

Dromend en alleen als machinist even een baantje rijden, dat kon ook in 2007 in Terherne.