Stoomtrein Sneek 2010

Op 18 en 19 September werden in Sneek weer een weekend lang stoomtreinritten gehouden.

De stoomritten liepen vanaf station Sneek naar Stavoren en terug. De passagiers werden met bussen gebracht naar de remise nabij station Sneek, waarna de CnC minitreinen deze mensen (kinderen) naar de overweg naast operron 1 heen en weer reden.

Als de zon scheen was het gelijk druk bij de minitreinen. De opstapplaats naast de remise van Ariva waar een van de dieseltreinen net alle gasten uit de pendelbus in de trein heeft gelaten.

Vanaf het tweesporig station langs de eerste grote parkeerplaats naar het inhaalspoor, daarna langs de eerste parkeerplaats om dan uit te komen bij het enkelsporig station (nog net zichtbaar boven het omloopspoor) wel 270 meter spoor tussen de 2 stations.

Als de grote stoomtrein ging rijden stopte de minitreinen wel op het passeerspoor. De oranje diesel staat hier gereed richting enkelsporig station. De rode diesel staat hier als duwtractie te wachten richting opstapstation voor de pendelbus.

Het enkelsporig station met beide perronsporen stond er zondagochtend maar stilletjes bij, oorzaak waren de veelvuldige en zware regenbuien.