Een eigen vaste baan voor CNC minitreinen

Bij CnC minitreinen hebben we ook een eigen vast opgestelde spoorbaan. 

De spoorbaan loopt in een grote omgekeerde U vorm, waarbij op de het ene uiteinde beide remises staan en op het andere uiteinde een groot kopstation met 4 sporen en een overkapping daaronder 3 perrons, en een zit/eet gelegenheid. Het gehele terrein heeft een omtrek van 102 meter lang en 64 meter breed, best groot dus.

                                                              Hierop zijn alle momenteel werkende locomotieven, rijtuigen en wagonnen opgesteld waarover CnC minitreinen beschikt.

                                                            Aan de noorder kopse kant is de grote remise waarnaast momenteel gewerkt wordt aan een spooruitbreiding met 2 perrons, zodat ook hier uit of over gestapt kan worden. 

                                                              Via een wisselstraat kan ook naar de kleine remise gereden worden waar ook de grote kolen laadkraan is opgesteld.  Hier komt in de nabije toekomst ook een water en kolen laadstation aan.

                                                              Via een lang enkelspoor gaat de lijn achterlangs het terrein naar het tweede kopse station wat aan de zuidzijde is gelegen, welke een station is met liefst 4 betegelde perrons en grote overkapping en zit gelegenheid aan een picknick tafel met diverse mogelijkheden voor de toekomst.

                                                              Op dit station staan momenteel ook de 6 grote stoomlocomotieven waaronder de beide nieuwste aanwinsten, de Baureihe 50 en Baureihe 55. aangevuld met de 23 058, de 3737, de 03 van de DB en de duitse donnnerbusch baureihe 52.

                                                            Aan de grote remise staat op dit moment de Baerische type 70 met de nieuwste aanwinst een tankwagen en een kolenwagen, puur voor vervoer van stortgoederen op de baan zelf.

                                                                Voor de kleine remise staat de Nicky en Frank II met 3 donnerbusch rijtuigen in afwachting van inzet op de grote baan.